Beleshögsvägen 59

Bellevue Sjösida - Limhamn

Rum 6
Boarea 208 Kvm
Budstart 12 995 000 kr
Tomtarea 1042 Kvm
Biarea 126 Kvm

Vi förmedlar en fantastisk enplansvilla utöver det vanliga, ritad av en av Malmös mest erkända arkitekter Bror Thornberg från 1964. Perfekt belägen på Bellevue sjösida, bara 350 meter från Ribersborgsstranden. Villan följer tidseran och arkitekturen då det byggdes och har varsamt renoverats. Spatiösa och ljusa ytor med en väl genomtänkt planlösning. Två vardagsrum med vacker utsikt mot den lummiga trädgården, och atriumgården, varav ett med öppen spis. Välbevarat öppet kök in mot matrum. Separat sovrumsavdelning med fyra fina sovrum, gästtoalett och badrum. Källaren om ca 100 kvm inrymmer extra badrum och spaavdelning, allrum och förvaringsutrymmen. Dubbelgarage. Varmt välkommen på visning!

Visning

Kontakta mäklaren för bokning av visning.

Kontakta Mäklaren

Anmäl intresse

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig inom kort.

Ansvarig Mäklare

Roger Ragneklint

TEL: 076-868 05 25

EMAIL: roger@malmofast.se

Beskrivning

Huset Villa Jerndell byggdes åt Stig Jerndell. Stig Jerndell startade och ägde Jerndell Industrier som hade två verksamhetsgrenar, restaurangkök och snickeri. Jerndell Industrier blev sedermera Electrolux Storkök. Huset byggdes 1964 åt familjen som ägde huset i 20 år. Kockums köpte därefter villan för att ha det som tjänstebostad till sin VD. Efter 10 år köpte Kockums VD huset och ägde det privat.

Köket är platsbyggt och är liksom alla trädetaljer i huset byggda av snickeriet på Jerndell Industrier. Fru Jerndell var pianolärare och hade höga krav på akustik, vilket bl.a. ledde detta till att rummen har olika takhöjd. Allt i huset kan anses vara bevarat i original eller likadant som det var när huset byggdes. De få sakerna som ändrats har ändrats så att det skall vara möjligt att återställa om så önskas.

Renoveringshistorik
Nuvarande ägare förvärvade fastigheten 2002. De har sedan dess gjort följande: samtliga ytskikt på bottenplan har renoverats (undantaget golv i de mindre sovrummen). Badrummen har renoverats. Fönster (samtliga) har bytts till Pilkington argonfylda kasetter (självrengörande och solvärmereflekterande) 2004. Uppvärmningssystem har bytts från olja till luftvärmepump 2005. Taket är omlagt (derbigum). Exklusiva material, de flesta träarbetena är i Palisander (Jakaranda) såsom dörrar, trösklar, lister, elementskydd och inbyggda lådor.

Entré | Vita väggar och mörkt klinkergolv. Hallen inrymmer goda avhängningsmöjligheter för ytterkläderna. Här finns ingång till gästtoalett och utgång till garage. In till höger når vi den öppna ytan till kök och matrum.

Gästtoalett | Väggar klädda delvis med svart mosaik/vita väggar och golvet belagt med svart mosaik. Handfat, wc, spegelskåp och vädringsfönster. Renoverades 2009, snickerier har dock bevarats och satts tillbaka efter renovering.

Kök/Matrum | Välbevarat kök med inredning i teak med bra förvaring. Vit mosaik ovan bänkskiva. Kyl (Husqvarna Electrolux 2011), frys (Husqvarna Electrolux 2011), diskmaskin (Husqvarna Electrolux 2011), spis/ugn (Husqvarna Electrolux 2011) och fläkt. Charmig serveringslucka in mot ett av sällskapsrummen. Vita väggar och tidsenlig ”korkoplast” på golvet. Öppet in mot matrum vilket gör det enkelt att kombinera matlagning med umgänge. Här ryms det stora matbordet.

Vardagsrum | Ljuvligt rum med ljus väv på väggar, lackerat askgolv och träpanel i tak. Vackert ljusinsläpp från stora fönsterpartier i två väderstreck. Rummet bjuder in till såväl umgänge som lugna hemmakvällar. Här är inredningsmöjligheterna många.

Lounge | Ljus yta med fönster och utgång in mot atriumgården. Här finns en härlig öppen spis. Väv på väggar och parkettgolv.

Hall | Väv på väggar och matta. Här finns inbyggda garderober. Hallen leder oss till huset privata sovrumsdel med fyra fina sovrum.

Sovrum 1 | Väv på väggar och laminatgolv. Inbyggda garderober. Garderober

Sovrum 2 | Väv på väggar och parkettgolv. Garderober.

Sovrum 3 | Väv på väggar och plastmatta. Garderober.

Sovrum 4 | Väv på väggar och askgolv. Här finns bra med förvaring med inbyggda garderober. Egen ingång till badrummet (som även kan nås via hallen).

Badrum | Mosaik på väggar och golv. Vägghängd wc, duschhörna med väggar i klart glas, spegel, handdukstork, skåp i jakaranda och vädringsfönster. Golvvärme som gör gott för morgon kalla fötter. Renoverades 2009. Snickerier har bevarats och satts tillbaka efter renovering.

Källarplan
Badrum/spaavdelning med klassisk mosaik på golv och väggar. Renvoverades 2006. Bastu, bubbelbadkar, dusch, handdukstork, wc och handfat med kommod. Tvättstugan är integrerad i badrumsavdelningen och är utrustad med två tvättmaskiner (Cylinda 2014/2006) samt två torktumlare (Cylinda 2006). I källaren finns en gillestuga, ytterligare ett sovrum, mycket förvaring och pannrum.

Trädgård
Trevlig trädgård i perfekt sydvästläge. Gräsmatta, vackra planteringar, rosor och vintergröna växter i fint samspel. Stort trädäck som täcker hela den naturliga innergård som skapas i husets vinkel. Vattenspel med stor granitsten i mitten. På framsidan ligger gatsten i svart granit lagd i "triumf"-mönster inramat av stor sten i samma granit.

Övriga byggnader
Dubbelgarage som även kan nås inifrån huset. Elektrisk garageport.

Byggnadsbeskrivning

Småhusenhet, bebyggd (220)
Byggnad, värde: 2 291 000 kr
Mark, värde: 3 233 000 kr
Summavärde: 5 524 000 kr

Taxeringsår: 2015
Byggår: 1964
Värdeår: 1964

Information

Upplåtelseform
Friköpt - Småhus
Bostadstyp
1 plansvilla med källare
Budstart
12 995 000 kr
Rum
6 rum och kök
Varav sovrum
4
Boarea
208 Kvm (Säljarens uppgift)
Biarea
126 Kvm (Säljarens uppgift)
Tomtarea
1042 Kvm
Byggår
1964 (Enligt fastighetsregistret)
Församling
Limhamn
Skattesats
31.93
Tillträde
Enligt överenskommelse
Fastighetsbeteckning
BELESHÖG 15
TV/Internet
Telia Öppen Fiber

Byggnadssätt

Uppvärming
Värmepump Luft/Vatten
Ventilation
Självdrag
Vatten/Avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Fasad
Tegel
Tak
Derbigum
Bjälklag
Betong
Stomme
Betong
Plåtarbete
Koppar
Fönster
2-glas argon
Skorsten
Betong
Eldstad
Öppen spis

Driftskostnad

El
20 000 kr/år
Vatten/Avlopp
6 000 kr/år
Sotning
361 kr/år
Försäkring
6 516 kr/år
Totalt
32 877 kr/år
Personer i hushållet
4
Kommentar
Enligt säljarens uppgifter. Kostnaderna för uppvärmning och el är baserade på att det finns andelar i vindkraftverk.

Ekonomi

Tax värde total
5 524 000 kr
Tax värde byggnad
2 291 000 kr
Tax värde tomt
3 233 000 kr
Tax år
2015
Värdeår
1964
Tax kod
220
S:a Pantbrev
11 900 000 kr

Vissa avvikelser kan förekomma, ritningen är ej skalenlig.

Karta

Klicka här för att titta på området i Street View