Baltzarsgatan 41 A

City - Malmö

Rum 4
Boarea 147 Kvm
Budstart 6 795 000 kr
Avgift 7 708 kr/mån
Våning 5

Fantastisk våning mitt i city, tilltalande och ljus med stilren design. Belägen högst upp i ståtlig fastighet anno 1898 med hiss från markplan. Trivsam planlösning med stora och representativa sällskapsytor. Våningen har en underbar takterrass om ca 40 kvm i bästa sydvästläge med utsikt över stadens takåsar. Dessutom generös takhöjd och stora fönsterpartier. Här bor man i en trevlig förening med tillgång till ett mindre SPA med bastu och övernattningslägenhet. I underbara city är man omgiven av kultur, restauranger, shopping och parker. Praktfullt hem mitt i händelsernas centrum där läget inte blir bättre än så här!

Visning

Anmäl ditt intresse till mäklaren.

Anmäl intresse

Anmäl intresse

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig inom kort.

Ansvarig Mäklare

Roger Ragneklint

TEL: 076-868 05 25

EMAIL: roger@malmofast.se

Beskrivning

Interiör

Hall | Välkomnande hall med goda avhängningsmöjligheter i garderober bakom skjutdörrar. Väggarna är vita och på golvet ligger vackert grått klinker, som återfinns i hela våningen, vilket ger ett stilrent och modernt intryck. Vidare in till höger ligger bostadens gästwc.

Kök| Vitt stilrent kök med mosaik ovan ekbänkskiva. Integrerad kyl och frys i fullhöjd (Siemens), induktionshäll (Siemens), inbyggd ugn (Husqvarna), mikrovågsugn (Siemens), integrerad diskmaskin (Siemens) och fläkt (Villavent). Matplatsen ligger invid i öppen planlösning mot vardagsrummet och rymmer det stora matbordet.

Vardagsrum | Våningens sällskapsyta är generös och bjuder in till såväl representativa umgänge som lugna hemmakvällar. Här är inredningsmöjligheterna många. Charmig braskamin. Platsbyggd förvaring och inbyggda hyllor. Här finns yta som man kan avvara till sovrum om så önskas, mitt emot sovrum 2.

Sovrum 1| Rymligt rum med fönster i två väderstreck och skjutdörrar ut till den underbara takterrassen. Vita väggar med en fondvägg i grön nyans.

Sovrum 2 | Lägenhetens ljusa sovrum har vitmålade väggar. Garderob bakom skjudörrar och inbyggda hyllor.

Badrum |Sobert kaklat badrum med badkar. Vitt kakel och grått klinkergolv. Spegel, handfat, wc, handdukstork, skåp och golvvärme. Kombinerad tvättmaskin/torktumlare (Bosch).

Gästwc | Modernt med väggar klädda med vitt kakel och golvet belagt med grått klinker. Wc, handfat, spegel och spotlights i tak. Golvvärme som gör gott för morgon kalla fötter.

Terrass | Från våningens fantastiska terrass kan ni njuta av solen i ett bästa sydvästläge. Här kan man njuta av lugnet även om man befinner sig mitt i City och se ut över stadens takåsar. Bättre än så här blir det inte! 

Bostaden

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Budstart
6 795 000 kr
Lägenhetsnummer
531 (brf) / 1401 (LMV)
Våning
5
Rum
4 rum och kök
Varav sovrum
2-3
Boarea
147 Kvm (Föreningens uppgift)
Balkong
Egen uteplats
Hiss
Ja
Byggår
1898 (Enligt föreningens information)
Förråd
Källarförråd
Fönster
2-glas och 3-glas
Uppvärmning
Fjärrvärme
Förening
BRF Stadsliv
Föreningens org.nr
769611-9713
Församling
Malmö S:t Petri
Kommun
Malmö
Skattesats
31.93
Tillträde
Enligt överenskommelse
Eldstad
Braskamin

Månadsavgift

Avgift
7 708 kr / mån
Ingår i avgiften
Värme, Vatten

Ekonomi

Andel i föreningen
5.68000%
Andelstal avgift
5.68000%
Pantsatt
Ja
Pantsättningsavgift
1120 kr

Driftskostnad

El
7 200 kr/år
Försäkring
2 400 kr/år
Övrigt
3 000 kr/år
Totalt
12 600 kr/år
Personer i hushållet
2
Kommentar
Enligt säljarens uppgifter. Övrigt avser obligatorisk tillägg till månadsavgiften på 250 kr för bredband och Kabel-tv.

Energi

Energideklaration
Utförd
Registrerad
2010-03-12
Energiprestanda
110 kWh/m2 och år

Vissa avvikelser kan förekomma, ritningen är ej skalenlig.

City

Stadsdelen Centrum i Malmö är gemytlig och omåttligt attraktiv. Här bor man praktfullt i Malmös hjärta i det mysiga myllret. De äldst bevarade byggnaderna i Malmö finns här, Tunnelkomplexet vid Adelgatan och vackra Sankt Petrikyrkan från 1300-talet som stolt reser sig. Malmöhus slott byggdes under mitten av 1400-talet. Här finns verkligen allt för alla smaker och intressen. Generöst utbud av kultur, nöjen, nattliv, shopping och mode. Under sommarhalvåret samlas många i city i vackra Slottsparken. De stora gräsytorna inbjuder till picknick och barnen leker på Sagoplatsen. Vackra kanaler flyter genom stadsdelen. Gamla Väster är ett av de charmigaste och mest välbevarade kvarteren. I City finns en del nyproduktion och några kvarter väster ut finns numera finns Malmö Live med sin skybar, kongresscenter och konserthall.
 
På Stortorget hittar vi det vackra Rådhuset från 1500-talet och precis intill Stortorget ligger Lilla Torg som pryds av uteserveringar på sommaren med fullt av liv och rörelse. Om man ska pendla eller vill ut och resa med tåg finns både Citytunneln och Centralstationen på behagligt avstånd. Alltid nära till busslinjer och fina cykelstråk. För salta bad på sommaren kan man ta cykeln till Västra Hamnen eller till Ribersborg. I området finns ett flertal stora matbutiker och köpcentrum vilket gör veckohandlingen smidig. Möjligheterna är oändliga! 

Förening

Allmänt om föreningen
Brf Stadsliv är en äkta bostadsrättsförening som bildades i samband med ombyggnaden av fastigheten 2005. I föreningen finns 31 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt med adresserna Baltzarsgatan 41A-B. Det finns 4 lokaler. Föreningen äger marken. Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Bredablick.

Gemensamma utrymmen
Föreningens medlemmar har tillgång till en gemensam SPA- avdelning med bastu och dusch (våningsplan 3 Baltzarsgatan 41B) och mindre gym (våningsplan 2 Baltzarsgatan 41B). Det finns en övernattningslägenhet med plats för 4 personer (våningsplan 4 Baltzarsgatan 41B) till en kostnad om 200 kr/natten. Bokning sker online. Cykelförråd finns i källaren med ingång med cykel från Baltzarsgatan 41C. Postboxar finns i markplan.

Parkering
Det finns att välja parkeringsmöjligheter i området bl.a. Citygaraget, Caroligaraget och Von Conowgaraget.

Kabel-TV/Bredband
Ansluten till kabel-TV via Ownit. Grundutbud ingår i månadsavgiften. Bredband via Ownit 100/100 Mbit fiber. Obligatorisk kostnad om 250 kr tillkommer månadsavgiften för bredband och kabel-TV.

Överlåtelse- och pantsättningsavgift
En överlåtelseavgift tas ut om ca 1120 kr (2,5% av prisbasbelopp) som betalas av köparen. Vid belåning av bostad tas en pantsättningsavgift ut om ca 448 kr/pant (1% av prisbasbelopp/pant).

Renoveringar
2005-2007 genomfördes en totalrenovering av fastigheten. Man renoverade avloppsstammar, utbyte av vattenstammar, utbyte fönster, renovering av originalfönstren och delvis nyinstallation där det behövdes. Omläggning tak. Nytt gårdsbjälklag. Nya balkonger. Elstambyte. Installation av hiss i B-trappan. Förbättring av putsen – fasad mot gården. Installation av övervakningskameror och utbyte av lås i ytterdörrar i fastigheten.
2009 Installerades handikapp hiss i B-trappan.
2017 Vissa takfönster har byts ut. Målning/bättring delar av fasaden mot innergården samt för vissa fönster och tak.

Ekonomi
Det finns i dagsläget inga planerade avgiftsförändringar (2017-06-29).

Föreningen accepterar juridiska personer som köpare med reservation om att majoritetsägararen till den juridiska personen bor i lägenheten, har sin adress där. Föreningen godkänner även delat ägande. Föreningen önskar utföra tillsyn av bostaden i samband med överlåtelsen med köpare och säljare. Säljare bokar tillsynen.

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2017-06-29. Spekulanter uppmanas att kontrollera fakta med föreningen samt uppgifter rörande kommande renoveringar och eventuella avgiftshöjningar samt annat av betydelse för köpet. Köpare/spekulanter uppmanas vidare att kontrollera årsredovisning, stadgar och energideklaration för föreningen. Mäklaren eller Malmö Fast kan inte ansvara för att de inhämtade uppgifterna är korrekta.

Karta

Klicka här för att titta på området i Street View