Nobelvägen 145A

Ellstorp - Malmö

Rum 2
Boarea 58 Kvm
Budstart 1 150 000 kr
Avgift 3 934 kr/mån
Våning 2/6

Charmfull 30-talare belägen på populära Ellstorp. Bostaden bjuder på ljusa och välplanerade ytor. Här finns tidstypiska detaljer bevarade såsom vacker fiskbensparkett, brädgolv, takrosett och en generös takhöjd. Stort vardagsrum som inrymmer plats för soffmöblemang och en smart innervägg skapar en naturlig och charmig matplats. Ifrån vardagsrummet når vi den härliga balkongen där man gärna spenderar sin tid ute. Trivsamt kök med inredning i vitt och bra med arbetsyta. Badrummet är nyrenoverat i modern touch av föreningen i samband med stambyte. Ljust sovrum som är bra till ytan. Detta är lägenheten för dig som vill bo citynära och har allt man kan tänkas behöva inom räckhåll. För pendlaren finns goda kommunikationer. Närområdet bjuder på mycket grönska och det är bara att slå sig ner i gräset och njuta av sin kaffe. Varmt välkomna på visning!

Visning

Anmäl ditt intresse till mäklaren.

Anmäl intresse

Anmäl intresse

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig inom kort.


Ansvarig Mäklare

Roger Ragneklint

TEL: 076-868 05 25

EMAIL: roger@malmofast.se

Beskrivning

Interiör

Hall

Välkomnande hall med vita väggar och charmigt brädgolv. Här finns inbyggd förvaring för ytterkläder och städskåp.

Badrum

Nyrenoverat badrum av föreningen i samband med stambyte. Modernt med väggar klädda med vitt kakel och golvet belagt med grått klinker. Dusch, vägghängd wc, handfat och spegelskåp.

Sovrum

Genom vacker skjutdörr når vi bostadens sovrum som har samma fina ljusinsläpp som resten av lägenheten. Vita väggar och laminatgolv.

Kök

Vitt trivsamt kök med vitrinskåp och svart kakel ovan bänkskiva. Bra med arbetsyta. Kyl/frys, gasspis och fläkt. Längs med ena väggen finns plats att inta sin frukost. Vita väggar, delvis träpanel och brädgolv. 

Vardagsrum

Rymligt vardagsrum med vackert ljusinsläpp. Sobra vita väggar och fiskbensparkett. Rummet bjuder in till såväl sociala som lugna kvällar. Vardagsrummet kan disponeras på ett flexibelt sätt, med plats för både sitt- och soffmöbler kombinerat med matbord och stolar. Här finns utgång till härlig balkong.

Bostaden

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Budstart
1 150 000 kr
Lägenhetsnummer
217 (brf) / 1104 (LMV)
Våning
2/6
Rum
2 rum och kök
Varav sovrum
1
Boarea
58 Kvm (Föreningens uppgift)
Balkong
Inglasad balkong
Hiss
Nej
Byggår
1938 (Enligt föreningens information)
Förråd
Vindsförråd
Uppvärmning
Fjärrvärme
Förening
HSB BRF Ellstorp i Malmö
Föreningens org.nr
746000-4943
TV/Internet
Kabel-TV via Com Hem. Bredband via Com Hem och Bredband2.
Församling
Husie
Kommun
Malmö
Skattesats
31.93
Tillträde
Enligt överenskommelse

Månadsavgift

Avgift
3 934 kr / mån
Ingår i avgiften
Värme, Vatten, Kabel-TV

Ekonomi

Andel i föreningen
0.50483%
Andelstal avgift
0.50483%
Pantsatt
Ja
Pantsättningsavgift
455 kr

Driftskostnad

El
3 000 kr/år
Försäkring
1 800 kr/år
Totalt
4 800 kr/år
Personer i hushållet
1
Kommentar
Enligt säljarens uppgifter

Energi

Energideklaration
Utförd
Registrerad
2010-03-11
Energiprestanda
180 kWh/m2 och år

Vissa avvikelser kan förekomma, ritningen är ej skalenlig.

Förening

Brf Ellstorp är en äkta bostadsrättsförening (privatbostadsföretag). I föreningen finns 404 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. Fastigheternas adresser är Nobelvägen 145, Nobelvägen 147, Ellstorpsgatan 2 och Ellstorpsgatan 4. Det finns 13 lokaler och ett underjordiskt garage. Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB. Föreningen bildades 1938 i samband med byggnationen. Föreningen äger marken.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns en grönskande gård med grillplatser. Det finns cykel- och barnvagnsplatser att hyra till en kostnad på ca 20-75 kr/månad beroende på var man vill förvara den. Tvättstuga finns i källaren med 2 tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och torkrum. Källsortering görs i miljöhusen på gården. Föreningen har totalt 95 st garageplatser och 13 st MC-platser. Kostnad för hyra bilplats 400 kr/månad och 200 kr/månad för MC-plats. Kösystem tillämpas. Boendeparkering råder i området.

Ansluten till kabel-TV via ComHem, basutbudet ingår i avgiften. Bredband via Com Hem och via Bredband2 där föreningen tecknat ett förmånligt avtal som levererar en hastighet på upp till 1000 Mbit/s för 99 kr/månad.

Renoveringar

2016 Utfördes en OVK-besiktning av ventilationen
2014-2015 Upprustning av utemiljön
2014 Renovering av garage
2010 Tätning och justering av fönster
2008 Avloppsstammar spolades
2001-2003 Tak renoverades
1991-1993 Vattenstammar och elstammar byttes
1980-talet Samtliga fönster bytta

Kommande renoveringar

Under 2017 har stambyte och badrumsrenoveringar fortlöpt. Projektet beräknas vara klart under slutet av 2018. Föreningen står för renovering av samtliga badrum (till ett standardutförande) i samband med avloppsstambytet. I årsredovisningen finns en upphållsplan för kommande år.

Ekonomi

Avgiften höjdes med 4% under 2018. Avgiftshöjning är planerad med ca 4% per år under de kommande åren. En överlåtelseavgift tas ut om ca 1138 kr som betalas av köparen. Vid belåning av bostad tas en pantsättningsavgift ut om ca 455 kr/pant. Köparna måste vara medlem i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Medlemsavgiften i HSB kostar 500 kr/person och årsavgiften är 300 kr/hushåll (halvårsavgift 150 kr/hushåll). Ansökan om medlemskap görs på HSB:s hemsida www.hsb.se/malmo. Föreningen accepterar delat ägande, t.ex att barn och föräldrar äger bostaden tillsammans men det är barnet som bor där. Dock skall ena parten äga minst 10%. Juridisk person accepteras inte.

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2018-06-13. Spekulanter uppmanas att kontrollera fakta med föreningen samt uppgifter rörande kommande renoveringar och eventuella avgiftshöjningar samt annat av betydelse för köpet. Köpare/spekulanter uppmanas vidare att kontrollera årsredovisning, stadgar och energideklaration för föreningen.
Besök gärna föreningens hemsida: www.ellstorp.com
Mäklaren eller Malmö Fastighetsförmedling kan inte ansvara för att de inhämtade uppgifterna är korrekta.

Karta

Klicka här för att titta på området i Street View