Beritta Gurrisgatan 6C

Fridhem - Malmö

Rum 5
Boarea 140 Kvm
Budstart 7 295 000 kr
Tomtarea 160 Kvm

Ett fantastisk boende på vackra Fridhem! Äntligen är ett av de populära 2-plans radhusen till försäljning. Här bor du i en unik och helt fantastisk miljö nära havet, natursköna områden, och Malmös stadsliv. Interiören är estetisk tilltalande, planlösningen funktionell och yteffektiv. Stora sociala ytor med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Här finner vi utgång till trädgården och dess uteplats i härligt sydvästläge som vetter ut mot samfällighetens gemensamma grönområde. På övre plan finns husets privata del med tre fina sovrum och ett allrum. Bostaden har två badrum, bastu och garage.

Visning

Anmäl ditt intresse till mäklaren.

Anmäl intresse

Anmäl intresse

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig inom kort.


Ansvarig Mäklare

Roger Ragneklint

TEL: 076-868 05 25

EMAIL: roger@malmofast.se

Beskrivning

Entréplan

Modernt hus som bjuder på stora öppna ytor och en trevlig planlösning. Välkomnande hall med plats för avhängning av ytterkläderna. Vardagsrummet har öppet in mot matrum och kök. En underbar yta med stora fönster som ger vackert ljusinsläpp. Härifrån når vi den trevliga trädgården. Rummen har vita väggar och gediget parkettgolv. Stilrent kök med vit interiör från Marbodal som vackert bryts av mot bänkskivan i massiv ek och rostfri. Vitt kakel ovan arbetsbänk. Köket har en trevlig bardisk där man gärna avnjuter frukosten. Matsalen rymmer det stora bordet och i köksdelen ryms ett bord för cirka 4 personer invid fönstret som vetter ut mot husets framsida. Köket har bra förvaring och är utrustat med kyl, frys, spishäll, ugn, inbyggd mikro, fläkt och diskmaskin. På nedre plan finner vi även ett helkaklat badrum med dusch, WC, handfat med kommod, spegel och skåp. Praktiskt med en separat tvättstuga med tvättmaskin, torktumlare, arbetsbänk med vask och städskåp. Vita väggar och klinkergolv med golvvärme.

Övre plan

Ovanvåningen är hemmets privata del med tre fina sovrum, samtliga med vita väggar och parkettgolv. Stort allrum med ljusa väggar och parkettgolv. Badrum med jacuzzibadkar och härlig bastu (aggregat för både el- och ångbastu). WC, handfat med kommod, spegel, handdukstork och golvvärme. Stor walk-in-closet. 

Trädgård

Lättskött trädgård med fina äppelträd. På baksidan finns en stor stensatt uteplats, delvis under tak samt en gräsmatta med sandlåda. Utanför staketet finns gemensamma grönområden att tillgå. Även på framsidan finns en mindre stensatt uteplats. 

 

Övrigt

Förvaringsvind och förråd vid entrén. Markiser med sol- och vindautomatik. Genom samfällighetsföreningen har varje hushåll en garageplats (ingår i samfällighetsavgiften). Fri parkering i närområdet.

Information

Upplåtelseform
Friköpt - Småhus
Bostadstyp
2 plans radhus
Budstart
7 295 000 kr
Rum
5 rum och kök
Varav sovrum
3
Boarea
140 Kvm (Fastighetsregistret)
Tomtarea
160 Kvm
Byggår
1985
Församling
Malmö S:t Petri
Skattesats
31.93
Tillträde
Enligt överenskommelse
Fastighetsbeteckning
ROSENHOLM 17
TV/Internet
Com hem

Byggnadssätt

Uppvärming
Gaspanna
Ventilation
Mekanisk
Vatten/Avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Fasad
Tegel
Tak
Betongpannor
Bjälklag
Trä
Stomme
Trä
Plåtarbete
Lackerad plåt
Grundläggning
Betongplatta
Fönster
3-glas

Driftskostnad

Värme
0 kr/år
El
10 200 kr/år
Samfällighet
14 700 kr/år
Renhållning
1 296 kr/år
Gas
14 004 kr/år
Totalt
40 200 kr/år
Personer i hushållet
4
Kommentar
Samfällighetsavgiften inkluderar kallvatten, garageplats samt alla kostnader som avser skötsel av de gemensamma ytorna (garage, gångar, belysning, gräsmattor, snöskottning, trädgårdsavfall).

Ekonomi

Tax värde total
5 391 000 kr
Tax värde byggnad
2 545 000 kr
Tax värde tomt
2 846 000 kr
Tax år
2018
Värdeår
1985
Tax kod
220
S:a Pantbrev
4 000 000 kr

Energi

Energideklaration
Utförd
Registrerad
2016-01-25
Energiprestanda
76 kWh/m2 och år

Vissa avvikelser kan förekomma, ritningen är ej skalenlig.

Fridhem

Fridhem är ett av Malmös vackraste och mest attraktiva områden och ligger innanför Ribersborgsstranden, mellan Köpenhamnsvägen och Ribersborgsvägen. Området var tidigare en egen stadsdel och de äldsta villorna uppfördes i slutet av 1890-talet av malmöbor i den övre medelklassen. De låg öster om den då nyanlagda Fridhemsvägen. Cirka 40 villor uppfördes under den första etappen omkring sekelskiftet 1900. En andra utbyggnadsetapp pågick under 1910-talet. Då lät gräddan av Malmös grosshandlare och industrientreprenörer uppföra mycket påkostade, eleganta och storslagna villor. Kända arkitekter anlitades som exempelvis Ragnar Östberg och Carl Bergsten. Husen utformades i olika varianter av jugendstil och nationalromantik. Under senare år har vissa av de generösa tomterna avstyckats och nya villor har byggts.
 
Beläget intill Limhamnsfältet som är en av Malmös gröna oaser och fina Ribersborgsstranden. Här finns generösa gräsytor, välskötta fotbollsplaner, Öresundsparken och Ribersborgs kallbadhus, där du kan ta ett härligt dopp för att sedan relaxa i bastun. Ribersborgsstranden inbjuder till härliga promenader både sommar som vintertid. För golfaren finns drivingrange och korthålsbana på Hylliekroken. Vid Hylliekroken finns även gym. Tennis utövar du på Fair Play på Erikslustvägen. Stadsdelen erbjuder olika förskolor och skolor för dig som har barn i skolåldern. Det finns ett flertal mataffärer, banker och apotek på bekvämt avstånd och på Fridhemstorget finns torgförsäljning av bland annat ost, fisk och blommor.

Gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning Malmö ROSENHOLM GA:1 fnr_120307834

Karta

Klicka här för att titta på området i Street View