Ernst Ahlgrensgatan 4 C

Ribersborg - Malmö

Rum 2
Boarea 48 Kvm
Budstart 1 795 000 kr
Avgift 2 771 kr/mån
Våning 7/7

På ett fantastisk läge högst upp i huset på våning 7 med hiss ligger denna underbara bostad. Lägenheten har ljusa välplanerade ytor som gör att den känns större än sina kvadrat. Vardagsrummet är rymligt med plats för soffa och matbord. En snygg fondtapet ger karaktär åt rummet och fönsterna bjuder på en trevlig utsikt över hav och kvarterets takåsar. Stilrent kök med rostfria vitvaror och modernt helkaklat badrum. Sovrum med ingång till klädkammare och extra förvaring finns i hallen. Stabil förening med två fantastiska takterrasser som får nyttjas av föreningens medlemmar samt bastu. I området finns oändligt många små butiker, caféer och restauranger. Här har man närhet till hav, strand, parker, matbutiker och shopping! Malmö Högskola ligger på kort cykelavstånd. Varmt välkomna på visning!

Visning

söndag 28 oktober kl 13:15 - 13:45

Boka visning

För att anmäla dig på visning så behöver vi dina kontaktuppgifter.


Ansvarig Mäklare

Roger Ragneklint

TEL: 076-868 05 25

EMAIL: roger@malmofast.se

Beskrivning

Entré

Välkomnande hall med avhängning för ytterkläder. Ytterligare förvaring finns i inbyggda garderober. Mörkt klinkergolv och ljusa väggar.

Kök

Stilrent kök med vitt kakel ovan mörk bänkskiva. Läckert med skåpsinredning i svart med rostfria vitvaror. Vitrinskåp, kyl/frys, fläkt, spishäll, ugn och diskmaskin. Ljusa väggar och parkettgolv. 

Vardagsrum

Ljust och rymligt rum med plats för soffa och matbord. Ljusa väggar med vacker fondtapet och parkettgolv. Två fönster med härlig utsikt över takåsarna.

Sovrum

Sobra ljusa väggar och parkettgolv. Bra till ytan med plats för säng och arbetshörna. Ingång till klädkammare med ljusa väggar och mörkt klinkergolv.

Badrum

Modernt med vitt kakel på väggar och mörkt klinkergolv. Dusch med dörr i klarglas. WC, handfat med kommod, skåp och spegel. Renoverat 2010.

Bostaden

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Budstart
1 795 000 kr
Lägenhetsnummer
373 (brf) / 1602 (LMV)
Våning
7/7
Rum
2 rum och kök
Varav sovrum
1
Boarea
48 Kvm (Föreningens uppgift)
Balkong
Föreningen har två underbara takterrasser som får nyttjas av föreningens medlemmar.
Hiss
Ja
Byggår
1953 (Enligt föreningens uppgift)
Förråd
Källar- och vindsförråd
Fönster
2-glas
Uppvärmning
Fjärrvärme
Förening
Brf Stjärnehus
Föreningens org.nr
769610-2164
TV/Internet
Telenor
Församling
Malmö S:t Petri
Kommun
Malmö
Skattesats
31.93
Tillträde
Enligt överenskommelse

Månadsavgift

Avgift
2 771 kr / mån
Ingår i avgiften
Värme, Vatten, Kabel-TV, Bredband

Ekonomi

Andel i föreningen
1.18%
Andelstal avgift
1.25%
Pantsatt
Ja
Pantsättningsavgift
455 kr

Driftskostnad

El
1 800 kr/år
Försäkring
1 800 kr/år
Totalt
3 600 kr/år
Personer i hushållet
3
Kommentar
Enligt säljarens uppgifter

Energi

Energideklaration
Utförd
Registrerad
2002-02-28
Energiprestanda
165 kWh/m2 och år

Vissa avvikelser kan förekomma, ritningen är ej skalenlig.

Ribersborg


Ribersborg ligger i Västra Innerstaden och är ett av Malmös mest attraktiva bostadsområden. Området gränsar till Ribersborgsstranden mellan Mariedalsvägen och Ribersborgsvägen och består till största delen av flerfamiljehus. Vid Limhamnsvägen ligger det berömda Ribershus, ett funkiskvarter består av tre niovåningshus på rad ut mot Öresund, som började uppfördas 1937-38 av Eric Sigfrid Persson med stadsplan av Erik Bulow-Hube. Området uppfördes ytterligare på 1940- och 1950-talen. Här bor man lugnt och harmoniskt med fantastisk utsikt över sundet i en trivsam stadsdel. Närhet till Ribersborgsstranden, Limhamnsfältet med dess välskötta fotbollsplaner och generösa gräsytor, Öresundsparken och Ribersborgs kallbadhus, där du kan ta ett härligt dopp för att sedan relaxa i bastun. På somrarna är det här platserna att umgås över en fika, motionsrunda eller lekar i solnedgången. Stadsdelen har en mängd olika förskolor och skolor för dig som har barn i skolåldern. Vill man in till City kan man promenera genom vackra Slottsparken upp till Gustav Adolfs torg, eller ta cykeln på de fina stråken eller ta en av de många bussförbindelserna som tar en till stadens alla hörn. Se Skånetrafikens hemsida för att ta reda på vilka kommunikationer som passar dig bäst.  I området med dess omnejd finns många trendiga restauranger och gemytliga caféer. Här finns alla möjliga bekvämligheter inom behagligt avstånd.

Förening

Brf Stjärnehus är belägen på Ernst Ahlgrensgatan 4A, 4B och 4C i Malmö och består av ett flerbostadshus. Föreningen bildades 2004 och består av 63 lägenheter, 58 upplåts med bostadsrätt och 4 lägenheter med hyresrätt. Huset uppfördes 1953 och är byggt i typisk funkisstil. Brf Stjärnehus är en äkta bostadsrättsförening (privatbostadsföretag) och äger marken. Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns en trivsam innergård. Under husets innergård finns garage med plats för 39 bilar. Kostnad för garageplats är 250 kr/månad, kösystem tillämpas, f.n kö. Parkeringsmöjligheter för cyklar finns både utmed gatan samt i källaren. Högst upp i huset finns två underbara takterrasser som kan nyttjas av föreningens medlemmar. Två tvättstugor belägna i källaren. Bastu.

Utförda och planerade renoveringar

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2012-2032
2027 – Omfogning av fasad - planerad renovering
2020 - Byte av tak - planerad renovering
2019 - Garaget och gårdssidans gräsmatta och plantering - planerad renovering
2018 – Balkongrenovering
2013 – Helkakling av miljörum
2013 – Omläggning av golv på takterrasser
2013 – Fönsterbyte
2013 – Ommålning av trapphus
2013 – Fönsterbyte samt nya portdörrar
2012 – Barnvagnsrum upprättas. Ny tvättmaskin.
2012 – Bredbandsuttag installeras i varje lägenhet
2012 – Nya vattenstammar och relining av avlopp
2006 – Totalrenoverad bastu med tillhörande jacuzzi
2006 – Säkerhetsdörrar installerades i samtliga lägenheter
2006 – Postboxar installerade i varje port
2005 – Elrenovering med nya elstigar, jordfelsbrytare m.m.
2004 – Nya tvättmaskiner och torktumlare.

Kabel-TV/Bredband

Ansluten till kabel-TV via Telenor, basutbud ingår i avgiften. Bredband via Telenor, 10 mbit ingår i avgiften.

Ekonomi

Ingen planerad avgiftshöjning. En överlåtelseavgift tas ut om ca 1138 kr som betalas av köparen. Vid belåning av bostad tas en pantsättningsavgift ut om ca 455 kr/pant.

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2018-09-20. Spekulanter uppmanas att kontrollera fakta med föreningen samt uppgifter rörande kommande renoveringar och eventuella avgiftshöjningar samt annat av betydelse för köpet. Köpare/spekulanter uppmanas vidare att kontrollera årsredovisning, stadgar och energideklaration för föreningen. Besök gärna föreningens hemsida: www.stjarnehus.se
Mäklaren eller Malmö Fast kan inte ansvara för att de inhämtade uppgifterna är korrekta.

Karta

Klicka här för att titta på området i Street View