Kilian Zollsgatan 1A

Ribersborg - Malmö

Rum 1
Boarea 32 Kvm
Budstart 1 450 000 kr
Avgift 2 073 kr/mån
Våning 1/4

Tillfälle för dig som söker ett litet drömboende med 30-tals charm! Huset har en vacker arkitektur ritat av Eric Sigfrid Persson. Bostadens 32 kvadrat är väldisponerade, ljuvligt rum med utrymme för såväl sovdel som matbord, halvkaklat badrum och trevligt pentry. Lummigt belägen med närhet till hav, stränder, stad och parker. Malmö Högskola ligger ca 5 min bort med cykel. Här bor man i en välskött förening med stort eget engagemang. Välkommen på visning!

Visning

Anmäl ditt intresse till mäklaren.

Anmäl intresse

Anmäl intresse

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig inom kort.


Ansvarig Mäklare

Roger Ragneklint

TEL: 076-868 05 25

EMAIL: roger@malmofast.se

Beskrivning

Interiör

Entré | Bakom säkerhetsdörren öppnar en hemtrevlig hall upp med vackert fiskbensparkett och vita väggar. Här finns avhängningsmöjligheter för ytterkläderna.

Rum | Vidare in i bostaden når vi det rymliga rummet som har vackert ljusinsläpp ifrån stort fönster. Sobra vita väggar och ekparkett. Garderob.

Pentry | Pentryt går i vitt med kakel ovan diskbänk. Två kokplattor, en mindre kyl/frys och fönster. Här finns ytterligare en garderob för förvaring.

Badrum | Halvkaklat badrum med vitt kakel på väggar och snyggt schack rutigt klinkergolv. Inbyggt badkar, wc och handfat. Renoverat 2016.

Bostaden

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Budstart
1 450 000 kr
Lägenhetsnummer
3 (brf) / 1003 (LMV)
Våning
1/4
Rum
1 rum och kokvrå
Boarea
32 Kvm (Föreningens uppgift)
Hiss
Nej
Byggår
1938
Förråd
Vinds- och källarförråd
Förening
Brf Kilian 1
Föreningens org.nr
769606-6948
Församling
Malmö S:t Petri
Kommun
Malmö
Skattesats
31.93
Tillträde
Enligt överenskommelse

Månadsavgift

Avgift
2 073 kr / mån
Ingår i avgiften
Värme, Vatten, Kabel-TV

Ekonomi

Andel i föreningen
1.5578%
Pantsatt
Ja
Pantsättningsavgift
455 kr

Driftskostnad

El
1 500 kr/år
Försäkring
1 000 kr/år
Totalt
2 500 kr/år
Personer i hushållet
2
Kommentar
El, försäkring. Enligt säljarens uppgifter. Säljaren har endast bott i lägenheten sporadiskt.

Energi

Energideklaration
Utförd
Registrerad
2008-09-10
Energiprestanda
162 kWh/m2 och år

Vissa avvikelser kan förekomma, ritningen är ej skalenlig.

Ribersborg


Ribersborg ligger i Västra Innerstaden och är ett av Malmös mest attraktiva bostadsområden. Området gränsar till Ribersborgsstranden mellan Mariedalsvägen och Ribersborgsvägen och består till största delen av flerfamiljehus. Vid Limhamnsvägen ligger det berömda Ribershus, ett funkiskvarter består av tre niovåningshus på rad ut mot Öresund, som började uppfördas 1937-38 av Eric Sigfrid Persson med stadsplan av Erik Bulow-Hube. Området uppfördes ytterligare på 1940- och 1950-talen. Här bor man lugnt och harmoniskt med fantastisk utsikt över sundet i en trivsam stadsdel. Närhet till Ribersborgsstranden, Limhamnsfältet med dess välskötta fotbollsplaner och generösa gräsytor, Öresundsparken och Ribersborgs kallbadhus, där du kan ta ett härligt dopp för att sedan relaxa i bastun. På somrarna är det här platserna att umgås över en fika, motionsrunda eller lekar i solnedgången. Stadsdelen har en mängd olika förskolor och skolor för dig som har barn i skolåldern. Vill man in till City kan man promenera genom vackra Slottsparken upp till Gustav Adolfs torg, eller ta cykeln på de fina stråken eller ta en av de många bussförbindelserna som tar en till stadens alla hörn. Se Skånetrafikens hemsida för att ta reda på vilka kommunikationer som passar dig bäst.  I området med dess omnejd finns många trendiga restauranger och gemytliga caféer. Här finns alla möjliga bekvämligheter inom behagligt avstånd.

Förening

Brf Kilian 1 är en äkta bostadsrättsförening. Huset utfördes 1938 av byggmästare Eric Sigfrid Persson och förvärvades av föreningen 2002. Föreningen består av ett flerbostadshus i 4 våningar. I föreningen finns 41 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. I källaren finns 2 lokaler som nu används som styrelserum och årsmöteslokal samt två mindre lokaler/förråd som f.n hyrs av utomstående. Fastigheten är försäkrad hos IF Skadeförsäkring AB.

Föreningens ekonomiska och tekniska förvaltning sköts av föreningen. Trappstädning sköts av medlemmarna. Varje medlem ansvarar för att städa samtliga trappuppgångar en gång per år eller sin egen trappuppgång 3 ggr per år. Föreningen accepterar delat ägande mellan förälder och barn. Accepterar inte juridisk person.

Gemensamma utrymmen |I föreningen finns tvättstuga med två maskiner, tumlare, mangel samt torkrum. En extra tvättstuga med en maskin och tumlare. Två fina uteplatser med möblemang. Föreningen har sopsorteringsanläggning. Cykelförråd i källaren.
Boendeparkering finns i området. För mer information se http://malmo.se/Stadsplanering--trafik/Parkering/Boendeparkering.html

Kabel-TV/Bredband | Ansluten till kabel-TV via Canal Digital (basutbudet ingår i avgiften). Bredband via Ownit, 100 Mb/s kostar 229 kr/månad.

Renoveringar
Relining av fastighetens avloppsstammar har genomförts 2009-2010
Utbyte av samtliga tappvattenstammar 2010
Ny fjärrvärmeväxlare är installerad i augusti 2010
Ny porttelefon 2013, bredband 2015
Renovering av fasad, balkonger och tak 2015-16
Gamla tvättmaskiner utbytta 2016-17
Stenläggning och belysning på innergården 2017

Ekonomi | Avgifterna höjdes med 3 % 2018-01-01. Inga nya avgiftsförändringar beslutade.

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2018-03-21. Spekulanter uppmanas att kontrollera fakta med föreningen samt uppgifter rörande kommande renoveringar och eventuella avgiftshöjningar samt annat av betydelse för köpet. Köpare/spekulanter uppmanas vidare att kontrollera årsredovisning, stadgar och energideklaration för föreningen. Mäklaren eller Malmö Fast kan inte ansvara för att de inhämtade uppgifterna är korrekta.

Karta

Klicka här för att titta på området i Street View