Köpenhamnsvägen 42

Slottsstaden - Malmö

Rum 7
Boarea 158 Kvm
Budstart 1 200 000 kr
Avgift 16 420 kr/mån
Våning Markplan

Brf Lokal på perfekt skyltläge!

Genomgående luftig och ljus lokal med ett perfekt läge ut mot trafikerade Köpenhamnsvägen. Framför lokalen finns parkering. Lokalen är modernt renoverad och har två ingångar via vägen samt en personalentré som nås via husets passage. Här finns 3 kontor, 1 konferensrum, ett stilrent kök ut mot innergården, modernt badrum med dusch, en gästwc, ytterligare ett rum/förråd och förråd. En välkomnande entré med reception och avhängningsmöjligheter samt plats för sittmöblemang och konferensbord. Lokalens stora ytor gör att man kan använda dem på många olika sätt. Välkomna att boka visning!

Visning

Kontakta mäklaren för visning

Kontakta Mäklaren

Anmäl intresse

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig inom kort.

Ansvarig Mäklare

Roger Ragneklint

TEL: 076-868 05 25

EMAIL: roger@malmofast.se

Beskrivning

Lokalen har två ingångar via Köpenhamnsvägen samt en personalingång via husets passage. Det är två lokaler som idag nyttjas som en, eventuellt kan lokalerna säljas separat. Välkomnande yta med reception, sittgrupper och konferensbord utmed Köpenhamnsvägen. Här finns två kontor på samma läge och ytterligare ett längre in i lokalen. Ett större konferensrum, ett rum och förråd. Fräscht kök med vit inredning och plats för matbord beläget ut mot föreningens innergård. Modernt badrum med dusch samt en gästtoalett. En ljus och rymlig lokal som måste upplevas på plats.

Brf lokal nr 410 är 78,5 kvm och nr 411 är 79,5 kvm. Total yta 158 kvm (föreningens information).

Vissa avvikelser kan förekomma, ritningen är ej skalenlig.

Slottsstaden

I gemytliga Slottsstaden bor man fridfullt på mysiga gator med småstadskänsla. I kvarteren finns ett myller av charmiga caféer, butiker, blomsteraffärer, inredningsbutiker och restauranger med menyer med mat och dryck för alla dess smaker. I Slottsstaden stoltserar Rönneholmsparken och Kronprinsen som ligger i toppen för Sveriges högsta skyskrapor. Kronprinsen är ett köpcenter med livsmedelsbutik, apotek och restaurang på översta våningen där man kan njuta av vacker vy över Malmö. Området kallades tidigare i folkmun för ”Käppastan” för att majoriteten av de boende var äldre. Idag lockar området såväl yngre och äldre. Med bra skolor passar stadsdelen utmärkt för barnfamiljer. Området täcker stora delar av Västra Innerstaden och angränsar till Ribersborg, Fridhem, Fågelbacken, Davidshall, Pildammarna och Dammfri.

Här har man nära till både hav, strand, parker och citypulsen! Ta cykeln in till city som du når på kort avstånd eller en av de flera bussarna som går från området och tar dig vidare till stadens alla hörn.   

Förening

HSB:s Brf Pukan i Malmö (746000-5908) är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 395 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. I föreningen finns 21 bostadsrättslokaler. Byggår 1953-55, föreningen köpte huset 1955. Föreningen äger ej marken utan har tomträtt, nuvarande avtal löper tom 2024-12-31. Uppvärmning: Bergvärme. Ventilation och kyla: Självdrag. Fönster: 2-glas och 3-glas.

Gemensamma utrymmen
Föreningens gemensamma tvättstuga är belägen i källaren och består av två rum med vardera två tvättmaskiner, en torktumlare, två torkskåp och ett torkrum. I varje trapphus finns även bastu, hobbyrum, ett öppet och ett låst cykelrum samt låst barnvagnsrum (i dessa går det bra att förvara barnvagnar, rullstolar och rollatorer). Samtliga gårdar är utrustade med cykelställ och på två av gårdarna finns cykelparkering under tak. I föreningen finns grönskande innergårdar med gräsytor, lekplatser, två boulebanor, utemöbler och grillmöjligheter. Det finns en fritidslokal som är belägen i källaren på Köpenhamnsvägen 40 som medlemmarna kan hyra till en kostnad av 200 kr/dygn. Det finns även en övernattningslägenhet i källaren på Köpenhamnsvägen 48C.

Parkering
I föreningen finns 85 garageplatser för bil och 3 platser för motorcyklar. Garageplats kan hyras till en kostnad om ca 400 kr/månad för bilplats och ca 150 kr/månad för MC-plats. Kösystem tillämpas, för närvarande är det ca 4 års kö. I övrigt råder boendeparkering i området, för mer information se www.malmo.se

Kabel-TV/Bredband
Ansluten till kabel-TV via ComHem och bredband via Ownit. Möjlighet finns att ansluta sig till bredband via föreningens gruppanslutning till en kostnad om ca 79 kr/månad.

Överlåtelse- och pantsättningsavgift
En överlåtelseavgift tas ut om ca 1120 kr (2,5% av prisbasbelopp) som betalas av köparen. Vid belåning av bostad tas en pantsättningsavgift ut om ca 448 kr/pant (1% av prisbasbelopp/pant). Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2017. Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Medlemsavgiften i HSB kostar 500 kr/person och årsavgiften är 300 kr/hushåll (halvårsavgift 150 kr/hushåll). Ansökan om medlemskap görs på: www.hsb.se/malmo.

Renoveringar
1990 Fönsterrenovering
1994 Renovering av balkonger och byte av vattenstammar
1998 Omläggning tak
1999 Renovering trapphus
2003 Renovering tvättstugor och balkonger i hus 40.
2004 Renovering av torkrum. Renovering av ytterdörrar till trapphusen.
2006 Renovering av bastu i hus 44, 46 och 48.
2008 OVK och renovering av ventilation. Renovering av lekplatser.
2009 Byte till rörelsestyrd belysning i trapphus. Installation av nödbelysning i trapphus
2010 Källarmålning. Garagerenovering. Inkoppling a digital-TV. Byte/renovering av dörrar till gemensamma utrymmen.
2011 Installation av passagesystem och porttelefon. Byte/renovering av dörrar till gemensamma utrymmen. Renovering av föreningens fontän. Montering av nya skärmtak till butikerna och nya innertak i husens källare. Ökad tillgänglighet och trygghet i föreningen i samband med passagesystemprojektet. Nya trapphusentréer.
2012 Energibesparingsprojektet – Ny styr- och reglerutrutsning till värmecentraler, nya tätningslister i samtliga fönster. Projektering för ny utemiljö. Utrymningslarm i gemensamma utrymmen
2013 Relining av avlopp påbörjas. Energibesparingsprojektet – byte av cirkulationspumpar och installation av avgasare. Projektering av alternativ uppvärmning. Ny utemiljö, projektering. Nya räcken och ledstänger till butiker och källarnedgångar i husen. Nya innerdörrar på hissarna. Renovering av föreningslokal och fastighetskontor
2014 Renovering efter översvämningen i augusti 2014. Relining av avlopp. Energibesparingsprojektet – Installation av bergvärme och rekonditionering av radiatorkretsarna. Nytt system för utsortering av matavfall direkt i sopnedkasten. Ny utemiljö, projektering. Slutförande av H10-standard för hissar
2015 Renovering efter översvämningen i augusti 2014. Projektering av stigarledningar för el. Renovering av trapphus. Uppdatering av utemiljön. Installation av uppgraderad kameraövervakning i garaget. Energibesparingsprojektet – Installation av bergvärme och rekonditionering av radiatorkretsarna.
2016 Byte av stigarledningar för el samt elcentraler i lägenheter. Föryngring av utemiljön. Slutrenovering efter översvämningen i augusti 2014. Renovering av källarlokal till övernattningslägenhet. Nya porttelefoner. Två frånluftsfläktar på taken har bytts ut till nya. En hissmotor har bytts ut till en ny. Dränering har skett där behov funnits. En ny trappa har byggt till källarlokaler mellan hus 40-42. Övernattningslägenheten samt föreningslokal har fått trådlöst Internet samt TV.
2017 Fasadarbete – Pågående. Stenkistor - Pågående
Obligatorisk ventilationskontroll, OVK – Påbörjas efter byggsemestern
Renovering av samtliga piskaltaner – Pågående
Byte av stigarledningar för el samt elcentraler i lokaler - Pågående
Renovering av källargolven - Färdigställt
Installation av elektroniska backventiler i avloppstammarna – Färdigställt

Ekonomi
Föreningen har en fast bestämd årlig avgiftshöjning om 2-3 %. From 1/1 2018 höjdes avgiften med 4%. I januari 2017 höjdes avgiften med 3%+1%. Sedan 3 år tillbaka är avgiften höjd med 1% som avsätts till omförhandlingen av tomträttsavgälden. Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2018-01-31. Energideklaration är utförd 2009-06-03. Energiprestanda: 156 kWh/m2 och år. Spekulanter uppmanas att kontrollera fakta med föreningen samt uppgifter rörande kommande renoveringar och eventuella avgiftshöjningar samt annat av betydelse för köpet. Köpare/spekulanter uppmanas vidare att kontrollera årsredovisning, stadgar och energideklaration för föreningen. Besök gärna föreningens hemsida: www.pukan.se  Mäklaren eller Malmö Fast kan inte ansvara för att de inhämtade uppgifterna är korrekta.

Karta

Klicka här för att titta på området i Street View