Köpenhamnsvägen 48A

Slottsstaden - Malmö

Rum 3
Boarea 76 Kvm
Budstart 2 150 000 kr
Avgift 3 925 kr/mån
Våning 2 av 7

Vi förmedlar en underbar gavellägenhet belägen på andra våningen med hiss i populära Brf Pukan. Ljusa tilltalande kvadrat med en välplanerad planlösning. Modern bostad med stilrent kök i vitt och helkaklat badrum. Rymligt vardagsrum med fönster i två väderstreck och utgång till balkong. Här bor ni i trendigt kvarter med myllrande caféer och restauranger samt närhet till hav, strand, parker och citypulsen! Välkomna på visning!

Visning

Anmäl ditt intresse till mäklaren.

Anmäl intresse

Anmäl intresse

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig inom kort.

Ansvarig Mäklare

Roger Ragneklint

TEL: 076-868 05 25

EMAIL: roger@malmofast.se

Beskrivning

Interiör

Hall| Sobra vita väggar och parkettgolv. Hallen inrymmer goda avhängningsmöjligheter för ytterkläderna. Plats för ytterligare förvaring i inbyggda garderober.

Kök| Stilrent kök med inredning i vitt. Glasmosaik ovan ekbänkskiva. Trevlig matplats invid fönstrena. Kyl, frys, induktionshäll, fläkt, ugn och diskmaskin. Vita väggar och parkettgolv.

Vardagsrum| Generöst rum med fönster i två väderstreck och utgång till härlig balkong. Vita väggar och oljat parkettgolv.

Badrum| Modernt med väggar klädda med vitt kakel och golvet belagt med grått klinker. Duschhörna, wc, handfat, spegel och handdukstork. Spotlights i tak.

Sovrum 1| Vita väggar och parkettgolv. Garderob.

Sovrum 2| Vita väggar och parkettgolv

Bostaden

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Budstart
2 150 000 kr
Lägenhetsnummer
333 (brf) / 1103 (LMV)
Våning
2 av 7
Rum
3 rum och kök
Varav sovrum
2
Boarea
76 Kvm (Föreningens uppgift)
Balkong
Balkong
Hiss
Ja
Byggår
1953 (Enligt föreningens information)
Uppvärmning
Bergvärme
Förening
HSB Brf Pukan i Malmö
Föreningens org.nr
746000-5908
Församling
Malmö S:t Petri
Kommun
Malmö
Skattesats
31.93
Tillträde
Flexibelt enligt överenskommelse

Månadsavgift

Avgift
3 925 kr / mån
Ingår i avgiften
Värme, Vatten, Kabel-TV

Ekonomi

Andel i föreningen
0.23761%
Andelstal avgift
0.23761%
Pantsatt
Ja
Pantsättningsavgift
448 kr

Driftskostnad

El
4 800 kr/år
Försäkring
3 000 kr/år
Totalt
7 800 kr/år
Personer i hushållet
2
Kommentar
Schablonberäknad

Energi

Energideklaration
Utförd
Energiprestanda
166 kWh/m2 och år

Vissa avvikelser kan förekomma, ritningen är ej skalenlig.

Slottsstaden

I gemytliga Slottsstaden bor man fridfullt på mysiga gator med småstadskänsla. I kvarteren finns ett myller av charmiga caféer, butiker, blomsteraffärer, inredningsbutiker och restauranger med menyer med mat och dryck för alla dess smaker. I Slottsstaden stoltserar Rönneholmsparken och Kronprinsen som ligger i toppen för Sveriges högsta skyskrapor. Kronprinsen är ett köpcenter med livsmedelsbutik, apotek och restaurang på översta våningen där man kan njuta av vacker vy över Malmö. Området kallades tidigare i folkmun för ”Käppastan” för att majoriteten av de boende var äldre. Idag lockar området såväl yngre och äldre. Med bra skolor passar stadsdelen utmärkt för barnfamiljer. Området täcker stora delar av Västra Innerstaden och angränsar till Ribersborg, Fridhem, Fågelbacken, Davidshall, Pildammarna och Dammfri.

Här har man nära till både hav, strand, parker och citypulsen! Ta cykeln in till city som du når på kort avstånd eller en av de flera bussarna som går från området och tar dig vidare till stadens alla hörn.   

Förening

HSB:s Brf Pukan är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 395 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. I föreningen finns 21 bostadsrättslokaler. Föreningen köpte huset 1955. Föreningen äger ej marken utan har tomträtt, nuvarande avtal löper tom 2024-12-31.

Gemensamma utrymmen
Föreningens gemensamma tvättstuga är belägen i källaren och består av två rum med vardera två tvättmaskiner, en torktumlare, två torkskåp och ett torkrum. I varje trapphus finns även bastu, hobbyrum, ett öppet och ett låst cykelrum samt låst barnvagnsrum (i dessa går det bra att förvara barnvagnar, rullstolar och rollatorer). Samtliga gårdar är utrustade med cykelställ och på två av gårdarna finns cykelparkering under tak. I föreningen finns grönskande innergårdar med gräsytor, lekplatser, två boulebanor, utemöbler och grillmöjligheter.

Det finns en fritidslokal som är belägen i källaren på Köpenhamnsvägen 40 som medlemmarna kan hyra till en kostnad av 200 kr/dygn. Det finns även en övernattningslägenhet i källaren på Köpenhamnsvägen 48C.

Parkering
I föreningen finns 85 garageplatser för bil och 3 platser för motorcyklar. Garageplats kan hyras till en kostnad om ca 400 kr/månad för bilplats och ca 150 kr/månad för MC-plats. Kösystem tillämpas, för närvarande är det ca 4 års kö. I övrigt råder boendeparkering i området, för mer information se www.malmo.se

Kabel-TV/Bredband
Ansluten till kabel-TV via ComHem och bredband via Ownit. Möjlighet finns att ansluta sig till bredband via föreningens gruppanslutning till en kostnad om ca 79 kr/månad.

Överlåtelse- och pantsättningsavgift
En överlåtelseavgift tas ut om ca 1120 kr (2,5% av prisbasbelopp) som betalas av köparen. Vid belåning av bostad tas en pantsättningsavgift ut om ca 448 kr/pant (1% av prisbasbelopp/pant). Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2017. Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Medlemsavgiften i HSB kostar 500 kr/person och årsavgiften är 300 kr/hushåll (halvårsavgift 150 kr/hushåll). Ansökan om medlemskap görs på: www.hsb.se/malmo.

Renoveringar
1990 Fönsterrenovering
1994 Renovering av balkonger och byte av vattenstammar
1998 Omläggning tak
1999 Renovering trapphus
2003 Renovering tvättstugor och balkonger i hus 40.
2004 Renovering av torkrum. Renovering av ytterdörrar till trapphusen.
2006 Renovering av bastu i hus 44, 46 och 48.
2008 OVK och renovering av ventilation. Renovering av lekplatser.
2009 Byte till rörelsestyrd belysning i trapphus. Installation av nödbelysning i trapphus
2010 Källarmålning. Garagerenovering. Inkoppling a digital-TV. Byte/renovering av dörrar till gemensamma utrymmen.
2011 Installation av passagesystem och porttelefon. Byte/renovering av dörrar till gemensamma utrymmen. Renovering av föreningens fontän. Montering av nya skärmtak till butikerna och nya innertak i husens källare. Ökad tillgänglighet och trygghet i föreningen i samband med passagesystemprojektet. Nya trapphusentréer.
2012 Energibesparingsprojektet – Ny styr- och reglerutrutsning till värmecentraler, nya tätningslister i samtliga fönster. Projektering för ny utemiljö. Utrymningslarm i gemensamma utrymmen
2013 Relining av avlopp påbörjas. Energibesparingsprojektet – byte av cirkulationspumpar och installation av avgasare. Projektering av alternativ uppvärmning. Ny utemiljö, projektering. Nya räcken och ledstänger till butiker och källarnedgångar i husen. Nya innerdörrar på hissarna. Renovering av föreningslokal och fastighetskontor
2014 Renovering efter översvämningen i augusti 2014. Relining av avlopp. Energibesparingsprojektet – Installation av bergvärme och rekonditionering av radiatorkretsarna. Nytt system för utsortering av matavfall direkt i sopnedkasten. Ny utemiljö, projektering. Slutförande av H10-standard för hissar
2015 Renovering efter översvämningen i augusti 2014. Projektering av stigarledningar för el. Renovering av trapphus. Uppdatering av utemiljön. Installation av uppgraderad kameraövervakning i garaget. Energibesparingsprojektet – Installation av bergvärme och rekonditionering av radiatorkretsarna.
2016 Byte av stigarledningar för el samt elcentraler i lägenheter. Föryngring av utemiljön. Slutrenovering efter översvämningen i augusti 2014. Renovering av källarlokal till övernattningslägenhet. Nya porttelefoner. Två frånluftsfläktar på taken har bytts ut till nya. En hissmotor har bytts ut till en ny. Dränering har skett där behov funnits. En ny trappa har byggt till källarlokaler mellan hus 40-42. Övernattningslägenheten samt föreningslokal har fått trådlöst Internet samt TV.
2017 Fasadarbete – Pågående. Stenkistor - Pågående
Obligatorisk ventilationskontroll, OVK – Påbörjas efter byggsemestern
Renovering av samtliga piskaltaner – Pågående
Byte av stigarledningar för el samt elcentraler i lokaler - Pågående
Renovering av källargolven - Färdigställt
Installation av elektroniska backventiler i avloppstammarna – Färdigställt

Ekonomi
Föreningen har en fast bestämd årlig avgiftshöjning om 2-3 %. I januari 2017 höjdes avgiften med 3%+1%. Sedan 3 år tillbaka är avgiften höjd med 1% som avsätts till omförhandlingen av tomträttsavgälden.

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2017-08-25. Spekulanter uppmanas att kontrollera fakta med föreningen samt uppgifter rörande kommande renoveringar och eventuella avgiftshöjningar samt annat av betydelse för köpet. Köpare/spekulanter uppmanas vidare att kontrollera årsredovisning, stadgar och energideklaration för föreningen.
Besök gärna föreningens hemsida: www.pukan.se
Mäklaren eller Malmö Fast kan inte ansvara för att de inhämtade uppgifterna är korrekta.

Karta

Klicka här för att titta på området i Street View