Södra Gulsparvsgatan 26 A

Söderkulla - Malmö

Rum 3
Boarea 86 Kvm
Budstart 1 395 000 kr
Avgift 4 284 kr/mån
Våning 12/13

Belägen högt upp i huset på våning 12 med hiss i populära Söderkulla finner vi denna trevliga bostad. Ljus och genomgående med en välplanerad planlösning. Vardagsrummet är generöst till ytan med många inredningsmöjligheter. Härifrån når vi den härliga inglasade balkongen som bjuder på både ett soligt läge samt en vacker milslång vy över bl.a. Öresundsbron och Turning Torso. Behöver knappast nämnas att man gärna går ut hit för att koppla av och njuta. Köket har inredning i vitt med vacker mosaik. Här finns bra med arbetsyta och förvaring. Invid fönsterna finns plats för matbord och även härifrån når vi balkongen. Bostaden har ett modernt helkaklat badrum och två fina sovrum. För förvaring finns en stor klädkammare till förfogande. Här bor man i en trivsam och stabil HSB förening. Goda kommunikationer med närhet till både Hyllie och Inre Ringvägen. Varmt välkomna på visning och upplev utsikten på plats!

Visning

Anmäl ditt intresse till mäklaren.

Anmäl intresse

Anmäl intresse

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig inom kort.


Ansvarig Mäklare

Roger Ragneklint

TEL: 076-868 05 25

EMAIL: roger@malmofast.se

Beskrivning

Hall

Välkomnande och möblerbar hall. Här finns plats för avhängning av ytterkläderna. Rakt fram i hallen finns en stor klädkammare. Ljusa väggar och laminatgolv.

Vardagsrum

Rymligt rum med många inredningsmöjligheter som bjuder in till såväl umgänge som lugna hemmakvällar. Stora fönster som ger ett vackert ljusinsläpp. Ljusa väggar och parkettgolv. Inbyggda spotlights i tak. Här finns utgång till den härliga inglasade balkongen.

Kök

Tilltalande kök med skåpinredning i högblankt vitt och vacker mosaik ovan bänkskiva. Köket är utrustat med kyl/frys, spishäll, ugn, fläkt och diskmaskin. Ljusa väggar och laminatgolv. Trevlig matplats invid fönsterna. Bra med arbetsyta och förvaring. Även här finns utgång till balkongen. 

Badrum

Modernt helkaklat badrum med dusch och infällbara duschväggar i klarglas. WC, spegelskåp med belysning och handfat med kommod. Spotlights i tak.

Sovrum 1

Fint sovrum med ljusa väggar, fondvägg och parkettgolv.

Sovrum 2

Sovrum med ljusa väggar och parkettgolv.

Bostaden

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Budstart
1 395 000 kr
Lägenhetsnummer
518 (brf) / 2101 (LMV)
Våning
12/13
Rum
3 rum och kök
Varav sovrum
2
Boarea
86 Kvm (Föreningens uppgift)
Balkong
Inglasad balkong
Hiss
Ja
Byggår
1964 (Enligt föreningens uppgift)
Förråd
Vindsförråd och matkällare
Förening
HSB BRF Söderkulla i Malmö
Föreningens org.nr
746000-5213
Församling
Fosie
Kommun
Malmö
Skattesats
31.93
Tillträde
Enligt överenskommelse

Månadsavgift

Avgift
4 284 kr / mån
Ingår i avgiften
Värme, Vatten, Kabel-TV

Ekonomi

Andel i föreningen
0.18297%
Andelstal avgift
0.18297%
Pantsatt
Ja
Pantsättningsavgift
1138 kr

Driftskostnad

El
1 464 kr/år
Vatten/Avlopp
1 464 kr/år
Försäkring
1 888 kr/år
Totalt
4 816 kr/år
Personer i hushållet
4
Kommentar
Enligt säljarens uppgifter. Föreningen tillämpar individuell mätning för el och varmvatten.

Energi

Energideklaration
Utförd
Registrerad
2009-04-08
Energiprestanda
109 kWh/m2 och år

Vissa avvikelser kan förekomma, ritningen är ej skalenlig.

Förening

HSB Brf Söderkulla är en äkta bostadsrättsförening (privatbostadsföretag). I föreningen finns 596 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt med adresserna Tornfalksgatan 1, 2, 4, 6, 8 och Södra Gulsparvsgatan 23, 24, 25, 26, 27, 29 fördelat på 11 hus och totalt 39 trapphus. Det finns även 4 lokaler. Föreningen äger marken. Fastigheten byggdes 1964 och är fullvärdesförsäkrade i Länsförsäkringar.

Gemensamma utrymmen

Trivsam innergård med tillgång till gemensamma utemöbler och grill. Miljöhus finns på gården. I källaren finns tvättstugor med tillgång till tvättmaskiner, torktumlare, torkrum och mangelrum. En festlokal på Söderkullatorget 3 finns att nyttja för föreningens medlemmar. Kostnaden varierar beroende på när du vill nyttja lokalen, se priser på föreningens hemsida. Det finns en lokal att hyra för barnkalas på Tornfalksgatan 1H. Gym finns i grannföreningen på Berguvsgatan för medlemmar i HSB Brf Söderkulla att nyttja mot en kostnad på ca 500 kr/år.

Parkering

77 st garageplatser finns att hyra. Kostnad ca 250 kr/mån, separat kö. 315 st p-platser finns att hyra. Kostnad ca 100 kr/mån, separat kö. 13 st mc-platser finns att hyra. Separat kö. 14 st mopedplaster finns att hyra. Separat kö. Cykelställ i källare, ingen kö och ingen kostnad. Cykelbox finns att hyra. Separat kö.

Kabel-TV/Bredband

Ansluten till kabel-TV via Sydantenn, basutbud ingår i månadsavgiften. Bredband via Ownit.

Renoveringar

Föreningen följer en underhållsplan, för mer info se senaste årsredovisningen. ABDS förvaltning genomförde ett VVS-projekt som blev klart 2012 i Brf Söderkulla, detta innebar nytt tappvatten och renovering av avloppsstammar i fastigheterna. Renoveringen genomfördes genom infodring av avloppsstammar och avloppsrör, så kallad relining. Ventilationen i höghusen är mekanisk och i låghusen självdrag. Trapphusen är renoverade.

2012 Fasaden omfogad där det behövdes
2014 Stora renoveringar av taken på låghusen utförda
2016-2017 Hissarna byttes
2017 Nydragna elstammar 3-fas
2023-2025 Fönster planeras att bytas

El och vatten

Från 1 april 2016 betalar man för sin egen varmvattenförbrukning. Månadsavgiften sänktes från detta datum med 6 %, som motsvarar det schablonbelopp som man betalat för varmvattnet tidigare. Man blir debiterad tre månader i efterhand, på samma sätt som för elförbrukningen. Det finns ingen el-schablon utan elräkningen kommer med tre månaders fördröjning. Man upphandlar elen gemensamt för att få ett bättre pris. Avläsning mot verklig förbrukning sker.

Ekonomi

Föreningen betalar alla medlemmars bostadsrättstillägg i hemförsäkringen. Man får betala hemförsäkringen själv. Föreningen planerar att höja av månadsavgiften med 3 % varje år fram till 2021/2022 enligt senaste årsredovisning. En överlåtelseavgift tas ut om ca 1138 kr som betalas av köparen. Vid belåning av bostad tas en pantsättningsavgift ut om ca 455 kr/pant. Köparna måste vara medlem i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Medlemsavgiften i HSB kostar 500 kr/person och årsavgiften är 300 kr/hushåll (halvårsavgift 150 kr/hushåll). Ansökan om medlemskap görs på HSB:s hemsida www.hsb.se/malmo

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2018-09-25. Spekulanter uppmanas att kontrollera fakta med föreningen samt uppgifter rörande kommande renoveringar och eventuella avgiftshöjningar samt annat av betydelse för köpet. Köpare/spekulanter uppmanas vidare att kontrollera årsredovisning, stadgar och energideklaration för föreningen. Besök gärna föreningens hemsida: http://www.hsb.se/malmo/soderkulla
Mäklaren eller Malmö Fast kan inte ansvara för att de inhämtade uppgifterna är korrekta.

Karta

Klicka här för att titta på området i Street View