Krankajen 2

Västra Hamnen - Malmö

Rum 3
Boarea 104.9 Kvm
Budstart 4 495 000 kr
Avgift 5 975 kr/mån
Våning 1/6

På ett ypperligt läge i Dockans marina miljö ligger denna trivsamma marklägenhet. Våningen bjuder på en otrolig atmosfär med hela 3 meters takhöjd och stora fönsterpartier som ger vackert ljusinsläpp. Genomgående med en välplanerad planlösning och rymliga sällskapsytor. Vardagsrummet ligger i en öppen anslutning mot det smakfulla köket. Invid fönsterna finns plats för det stora matbordet. Härifrån når vi den underbara uteplatsen. Här kan man njuta av ett fantastisk lugn på ett fridfullt läge. Bostaden har två fina sovrum varav ett har utgång till härlig inglasad balkong. Stort helkaklat badrum med dusch och egen tvättavdelning samt en gästtoalett. Dockans småbåtshamn och den fantastiska utsikten över hamninloppet och Öresund gör detta läge oerhört eftertraktat. Dockan ligger bara ett par minuter från Malmö Centralstation och här finns goda bussförbindelser. Varmt välkommen på visning!

Visning

Kontakta mäklaren för att boka tid för privat visning!

Kontakta Mäklaren

Anmäl intresse

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig inom kort.


Ansvarig Mäklare

Roger Ragneklint

TEL: 076-868 05 25

EMAIL: roger@malmofast.se

Beskrivning

Hall

Välkomnande hall med vita väggar och parkettgolv. Garderober bakom skjutdörrar i spegelglas. Rakt fram i hallen finns en klädkammare och gästtoalett.

Vardagsrum

Fantastiskt ljus yta med stora fönsterpartier. Generös takhöjd på ca 3 meter. Vita väggar och parkettgolv. 

Kök

Det smakfulla köket ligger i en öppen anslutning mot vardagsrummet. Skåpsinredning i björk med ljus mosaik som snyggt bryts av mot den mörka bänkskivan. Kyl, frys, inbyggd ugn, inbyggd mikro, diskmaskin och inbyggd vinkyl. Matplats invid fönstren som rymmer det stora sällskapet. Härifrån når vi bostadens underbara uteplats.

Sovrum 1

Vita väggar och parkettgolv. Garderober bakom skjutdörrar i spegelglas. Utgång till en härlig inglasad balkong.

Badrum

Vitt kakel på väggar och mörkt klinkergolv. Duschhörna med väggar i klarglas. Kommod med dubbla handfat och spegel. Tvättavdelning med tvättmaskin och torktumlare.

Sovrum 2

Vita väggar och parkettgolv. 

Gästtoalett

Mörkt klinker på golv och väggarna delvis beklädda med vitt kakel väggar samt snygg tapet. WC, handfat och spegel.

Bostaden

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Budstart
4 495 000 kr
Lägenhetsnummer
018-E11 (brf) / 1102 (LMV)
Våning
1/6
Rum
3 rum och kök
Varav sovrum
2
Boarea
104.9 Kvm (Föreningens uppgift)
Balkong
Egen uteplats och inglasad balkong
Hiss
Ja
Byggår
2004 (Enligt föreningens uppgift)
Förråd
Källarförråd
Fönster
3-glas
Uppvärmning
Fjärrvärme
Förening
Brf Fyren
Föreningens org.nr
769608-4412
Församling
Malmö S:t Petri
Kommun
Malmö
Skattesats
31.93
Tillträde
Enligt överenskommelse

Månadsavgift

Avgift
5 975 kr / mån
Ingår i avgiften
Värme, Vatten, Kabel-TV
Ingår ej i avgiften
Bredband

Ekonomi

Andel i föreningen
1.096%
Andelstal avgift
1.096%
Pantsatt
Ja
Pantsättningsavgift
1138 kr

Driftskostnad

El
3 500 kr/år
Försäkring
3 000 kr/år
Övrigt
1 200 kr/år
Totalt
7 700 kr/år
Personer i hushållet
2
Kommentar
Enligt säljarens uppgifter

Energi

Energideklaration
Utförd
Registrerad
2009-02-13
Energiprestanda
155 kWh/m2 och år

Vissa avvikelser kan förekomma, ritningen är ej skalenlig.

Dockan

Dockan är tillsammans med sin granne Västra Hamnen några av Malmös mest populära och eleganta områden. Dess småbåtshamn och fantastiska utsikt över hamninloppet och Öresund gör läget eftertraktat. Den moderna arkitekturen i den marina miljön är svårslagen. Här finns trendiga restauranger, gym och mataffärer i direkt närhet. Vill man bada ligger Scaniabadet en kort promenad bort i Västra Hamnen. Dockan ligger bara minuter från Malmö Centralstation med tåg mot norr och söderut. Stadsbussarna går ofta vilket gör pendling enkel. På kort tid tar du dig in till stadskärnans utbud av underhållning och shopping.Många företag har kontor i området. Ett fantastiskt läge för dig som söker bekvämt liv med havet som närmsta granne. 

Förening

Brf Fyren är en äkta bostadsrättsförening (privatbostadsföretag) som grundades 2002 och var det första bostadskvarteret i Dockan. Föreningen äger byggnaderna på fastigheten Torrdockan 1 i Malmö. Föreningen upplåter 94 bostadslägenheter och 1 hyresrättslokal. Fastigheten innehas med äganderätt (äger marken). Den ekonomiska förvaltning sköts av Örehus förvaltning. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar. Fastigheten är försedd med en gemensam mätare för den totala elenergiförburkningen. Elförbrukningen mäts separat för respektive lägenhet och debiteras av respektive bostadsrättsinnehavare.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns en bokningsbar gemensamhetslokal som är belägen i huset på Krankajen 8. En övernattningslägenhet bestående av ett stort rum med pentry, badrum med dusch och sovrum (totalt upp till 6 bäddar) finns att tillgå för föreningens medlemmar. Bokning sker via föreningens hemsida till en kostnad om 250 kr per natt. I husets garage finns 86 platser för personbil och 3 för motorcykel. För närvarande kö, ny medlem kan sätta sig i kö på tillträdesdagen via ekonomisk förvaltare. Till var och en av lägenheterna finns förråd i källaren. Föreningen har en grönskande och trivsam innergård. Det finns 8 gemensamma cykelrum i källaren med ingångar i anslutning till trapphus samt cykelställ på innergården. I källaren finns även förvaringsutrymme för barnvagnar och rullstolar. Det finns 3 miljörum. Källsortering.

Kabel-TV/Bredband

Ansluten till kabel-TV via ComHem, 3-hål i väggen (analogt grundpaket ingår i månadsavgiften) och bredband via Bredband2 upp till 1000/1000 Mb/s. På fakturan från Öresund förvaltning ingår avgiften för bredband till en kostnad om 100 kr/månad och kan ej väljas bort.

El

Föreningen tillämpar individuell elmätning. Inget abonnemang för medlem utan man köper el av föreningen. Det blir ett obligatorisk tillägg till avgiften.

Renoveringar

Föreningen har en underhållsplan (20-årig) och avsätter medel för kommande behov. Uppdateras vart 5:e år.
2018 Renovering av den putsade fasaden
2016 Filmat utvalda köksavlopp
2016 Diverse brandskyddsåtgärder
2017 Installerat eluttag för elbilar i garage

Ekonomi

Avgiften har endast höjts en gång sedan föreningen bildades. För åren 2016/2017 har avgiften reducerats med en tolftedel genom att inte debitera avgiften för januari månad. För närvarande finns ingen planerad avgiftshöjning enligt föreningens uppgift. En överlåtelseavgift tas ut om ca 1138 kr som betalas av köparen. Vid belåning av bostad tas en pantsättningsavgift ut om ca 455 kr/pant. Föreningen accepterar inte juridisk person som medlem.

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2018-09-25. Spekulanter uppmanas att kontrollera fakta med föreningen samt uppgifter rörande kommande renoveringar och eventuella avgiftshöjningar samt annat av betydelse för köpet. Köpare/spekulanter uppmanas vidare att kontrollera årsredovisning, stadgar och energideklaration för föreningen.
Besök gärna föreningens hemsida: www.brf-fyren.se
Mäklaren eller Malmö Fast kan inte ansvara för att de inhämtade uppgifterna är korrekta.

Karta

Klicka här för att titta på området i Street View